Scheidingsmediation

Als je gaat scheiden, kom je vaak terecht in een rollercoaster van emoties. Je partnerrelatie is voorbij, en je bent onzeker over je toekomst. Ondanks je verdriet en teleurstelling moeten er allerlei praktische en financiële zaken worden geregeld. De emoties lopen vaak hoog op, waardoor de communicatie verslechtert. Dat is volkomen normaal. Je kunt best wat hulp gebruiken bij het oplossen van je problemen.
Als het jullie niet lukt om samen goede afspraken te maken over de beëindiging van jullie relatie, help ik jullie daar als familie-mediator graag bij.
Het mooie van mediation is, dat alles wat besproken wordt vertrouwelijk is, en echt binnenskamers blijft. Daar tekenen jullie ook voor. Daarom kan tijdens de mediation ook echt alles op tafel komen. Ik help jullie als neutrale en onpartijdige mediator om je standpunten en emoties aan de ander duidelijk te maken. Hierdoor krijgen jullie meer begrip voor elkaar, en verbetert jullie communicatie en verstandhouding.
Daarna gaan jullie gezamenlijk aan de slag om (creatieve) oplossingen te vinden voor jullie toekomst waar jullie echt allebei achter staan. Jullie nemen hierbij zelf de beslissingen.
Als jullie kinderen hebben, is een scheiding een extra zwaar proces.
Natuurlijk willen jullie als ouders niet dat jullie scheiding ten koste gaat van jullie kinderen. Toch gebeurt dit in de praktijk helaas wel regelmatig. Voortdurend escalerende conflicten kunnen leiden tot een vechtscheiding, waarbij zaken over de hoofden van kinderen worden uitgespeeld. Hierdoor kunnen kinderen in de knel komen. Een situatie die jullie als ouders natuurlijk niet voor jullie kinderen wensen!
Daarom is het van groot belang om samen in gesprek te blijven zodat jullie conflict niet verhardt. Jullie partnerrelatie is weliswaar beëindigd, maar jullie blijven als ex-partners wel gezamenlijk ouders. Voor een goed co-ouderschap is het noodzakelijk dat jullie goed kunnen overleggen en het eens worden over de verzorging van jullie kinderen. Zij hebben hier recht op.
Als familie-mediator help ik jullie als ouders de overgang te maken naar co-ouderschap, of een goede omgangsregeling, zodat jullie gezamenlijk de opvoeding van jullie kinderen kunnen voortzetten. Een win-win situatie.

De grote voordelen van mediation tegenover een juridische procedure:

  • Jullie gaan op een goede manier uit elkaar;
  • Jullie staan zelf aan het roer en zoeken  gezamenlijk naar de meest wenselijke oplossingen;
  • De loyaliteit van jullie kinderen komt niet onder druk te staan;
  • De procedure is sneller;
  • De kosten zijn aanmerkelijk lager.

Waarom zouden jullie mij als familie-mediator kiezen?

Ik ben MfN register-mediator, een beschermde titel. Ik heb daarnaast een specialisatie-opleiding tot Familie-mediator gevolgd, en ben als zodanig ingeschreven in het MfN register. Hiermee voldoe ik aan de door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM) vastgestelde registratie- en vakbekwaamheidseisen. Daarnaast ben ik full certified ADR Family Mediator. Als register-mediator ben ik opgeleid en doe ik mijn uiterste best om jullie bij de scheiding in alle opzichten van A tot Z te begeleiden. Door mijn jarenlange werkervaring als juriste kan ik jullie bovendien  procedureel en juridisch extra goed van dienst zijn.
Verder heb ik als gecertificeerd coach expertise in het toepassen van effectieve interventies. Hierdoor kan ik jullie bij jullie communicatie en emoties bijzonder goed ondersteunen. Al met al beschik ik over alle benodigde vaardigheden en drive om jullie te helpen snel tot de kern te komen en weloverwogen beslissingen te nemen over alle aspecten van jullie scheiding.
Ook ben ik ervaringsdeskundige.