Arbeidsmediation

Arbeidsmediation wordt veel toegepast bij arbeidsconflicten. Een groot voordeel van mediation tegenover een juridische procedure is, dat jullie als werkgever en werknemer vrijwillig samenwerken om jullie conflict zelf op te lossen. Jullie autonomie staat daarbij voorop, en de mediation is vertrouwelijk. Als onpartijdige en neutrale mediator help ik jullie tot een blijvende oplossing te komen waar jullie beiden achter staan.
Als de mediation niet slaagt, dan kunnen jullie nog steeds de rechter om een oordeel vragen. Kortom, er is met mediation maar weinig te verliezen en de slagingskans is groot.
 
Arbeidsconflicten kunnen vele oorzaken hebben. Denk aan gebrek aan waardering, onduidelijkheid over taken en verantwoordelijkheden, miscommunicatie, een verstoorde arbeidsrelatie. Hierdoor ontstaat stress, jullie ontlopen elkaar, en het werkplezier neemt af. Dit leidt veelal tot een lagere productiviteit en ziekteverzuim.
Voor iedereen is dit een onwenselijke situatie die zo snel mogelijk moet worden opgelost, zodat de arbeidsrelatie kan worden hersteld of beëindigd.
Als jullie er samen niet uitkomen, is mediation een uitstekende optie. Bij mediation komen de oorzaken op tafel, en krijgen jullie de gelegenheid om elkaar je verhaal te vertellen. Hierdoor verbetert de communicatie, en ontstaat er meer begrip voor elkaar.
 
In een juridische procedure zullen oorzaken veel minder snel aan de orde komen. Ook staan jullie dan niet meer zelf aan het roer. Als jullie de rechter vragen om uitspraak te doen over het geschil, leidt dit vaak tot teleurstelling van een van jullie beiden. Bovendien duurt een juridische procedure vaak langer en is deze aanmerkelijk duurder.
Bij mediation zoeken jullie zelf actief naar een voor jullie beiden aanvaardbare oplossing van het conflict. Omdat jullie echt samen constructief afspraken hebben gemaakt, zijn deze ook duurzaam. Bovendien is tijdens de mediation jullie communicatie verbeterd, waardoor jullie op een goede manier met elkaar om kunnen blijven gaan. Een win-win situatie.
 

De grote voordelen van mediation tegenover een juridische procedure:

  • Jullie houden zelf de regie en zoeken gezamenlijk naar de meest wenselijke oplossingen;
  • Jullie verstandhouding verbetert;
  • Vrijwilligheid en vertrouwelijkheid;
  • Deskundige, neutrale en onpartijdige, mediator die het proces begeleidt;
  • De procedure is sneller;
  • De kosten zijn aanmerkelijk lager;
  • Win-win situatie.

Waarom zouden jullie mij als arbeidsmediator kiezen?

Ik ben opgeleid tot MfN register-mediator, en werk volgens het reglement van de MfN. Ik voldoe aan hoge kwaliteitseisen, waarbij  betrouwbaarheid, vertrouwelijkheid en onpartijdigheid zijn gegarandeerd. Ik heb de specialisatie-opleiding Arbeidsmediation gevolgd. Verder ben ik full certified ADR Mediator.
Daarnaast ben ik al jarenlang werkzaam als jurist arbeidsrecht. Ik heb zowel werkgevers als werknemers bijgestaan, geadviseerd en zo nodig voor hen geprocedeerd. Ik heb een grote arbeidsrechtelijke expertise. Zelf ben ik zowel werkzaam geweest als werkgever, ondernemer als werknemer.
Daarnaast heb ik ervaring als coach, waardoor ik behulpzaam kan zijn bij de verbetering van de communicatie en het omgaan met emoties. Ik ben full certified ADR Conflictcoach. Ik hanteer een aantrekkelijk uurtarief van euro 150 exclusief btw. Ook is het mogelijk een vaste all-in prijs af te spreken.